Courchevel, Savoie, Rhône-Alpen, Frankrijk

Courchevel: Een exclusieve vakantie in de bergen

Courchevel is een skioord in het departement van de Savoie in de Franse Alpen. Het heeft vooral bekendheid verworven als finishplaats in de Ronde van Frankrijk. Courchevel maakt deel uit van het populaire skigebied Les Trois Vallées en bestaat uit vijf dorpen die allen hun naam te danken hebben aan de hoogteligging: Courchevel 1850, 1650, 1550, 1300 en 1100.

Het mondaine Courchevel mag dan wel tal van wintersportmogelijkheden aanbieden, het is geen bestemming voor fanatieke wintersportliefhebbers. Wie op zoek is naar luxueuze boetieks, chique nachtclubs en gastronomische restaurants, is hier wel aan het juiste adres. Niet voor niets wordt Courchevel vergeleken met Saint-Tropez.

Topbezienswaardigheden in Courchevel

Bezoek een van de vele bezienswaardigheden van Courchevel tijdens je verblijf in je vakantieaccomodatie

Courchevel: Een culinaire uitstap richting sterrenrestaurants

Ben je een fijnproever? In en rond Courchevel vind je 70 restaurants, waarvan maar liefst 7 met een Michelinster. Vooral Courchevel 1850 gaat prat op sterrenrestaurants: Le Chabichou, Le Kintessence, La Table du Kilimandjaro, enz. Laat je smaakpapillen verwennen!

Famille Plus Montagne

Sinds 2010 beschikt Courchevel over het kwaliteitslabel Famille Plus Montagne. Hiermee stelt het dorp de behoeften van ouders met kinderen die in de bergen op vakantie gaan voorop. Een persoonlijk en hartelijk onthaal, op maat gemaakte activiteiten voor alle leeftijden,... Courchevel is zonder twijfel een kindvriendelijke bestemming!

Natuur en bergen

Natuurliefhebbers en rustzoekers genieten van schitterende panorama's op de omliggende bergen zoals de Mont Blanc in het noorden en het Massief des Ecrins in het zuiden. Trek je wandelschoenen aan en adem de gezonde berglucht in! Wellness Ook voor ontspanning en wellness ben je in Courchevel aan het goeie adres. Tal van hotels beschikken over spacentra die de meest luxueuze producten en behandelingen aanbieden.

Vakantiehuizen Courchevel te huur

Een vakantiehuis huren in Courchevel ? Ontdek welke vakantiehuizen Courchevel te huur zijn op VakantiehuisCourchevel.be en op onze specifieke websites Chalets Courchevel en Vakantiehuis Courchevel.


Geselecteerde vakantie accommodaties

Er zijn nog geen panden gekoppeld.


Inspiratie nodig?